- 12-03-21
Barman junior
Coraz częściej na spotkaniach towarzyskich, rodzinnych można zauważyć, że rośnie ilość osób, które decydują się na bezalkoholowe napoje. W Stanach Zjednoczonych sprzedaż bezalkoholowych trunków wzrosła w ciągu 6 miesięcy pandemii o ponad 20%, a bezprocentowego piwa – o 38% (źródło: raport Nielsena).
Jak widać na sklepowych półkach, asortyment bezalkoholowych trunków jest coraz większy. Zaczynając od piw 0% o przeróżnych smakach, poprzez wina, po alkohole ciężkie np. gin. Ale po co się ograniczać? Chcemy Wam pokazać, jakie można komponować ciekawe drinki, które nie zawierają nawet grama alkoholu, a ich smak w niczym nie odbiega od tych z %. Zaskocz swoich gości na spotkaniu i zaserwuj im coś nowego. Jest to również świetna alternatywa dla zwykłych soków na urodzinach u nastolatków.
Kurs "Barman junior" to świetna okazja do poznania receptur oraz sposobów przygotowywania, mieszania i serwowania bezalkoholowych drinków. Może być również idealną rozgrzewką przed nauką przyrządzania mocniejszych trunków.